וירוס מחשב אינו דומה להצטננות. כמעט 20% מהמחשבים חווים לפחות התקפת תוכנה זדונית אחת במהלך השנה. וירוס מחשב יכול לגנוב את המידע שלך, לכבות את המכשיר שלך ולעלות לך מאות אלפי דולרים.עם זאת, הרוב המכריע של הווירוסים ניתנים למניעה. אתם יכולים לנקוט בכמה צעדים פשוטים כדי למנוע וירוס ולמנוע החמרה של המצב.איזה תוכנה כדאי להוריד? איך אתם יכולים להרחיק את הפרטים האישיים שלכם מהאקרים? מהם הסימנים המעידים שיש לכם וירוס במחשב? ענו על שאלות אלו ותוכלו לשמור על המחשב נקי ושלם במשך שנים רבות. הנה המדריך המהיר שלכם.
הורידו והתקינו תוכנת אנטי וירוס
הדרך הטובה ביותר למנוע וירוס היא להוריד תוכנת אנטי וירוס. אתם יכולים למצוא סוגים רבים של תוכנות, כל אחת עם תכונות משלה. מצאו אחד שמתאימה במיוחד למערכת ההפעלה ולסוג המחשב שלכם.
התקינו רק תוכנה אחת של אנטי וירוס במחשב שלכם, מכיוון שחלקי תוכנה מרובים עלולים להפריע זה לזה. אם אתם רוצים תוכנה אחרת, מיחקו את התוכנה הישנה שלכם ואז התקינו את החדשה. אתם יכולים גם לעדכן את התוכנה שלכם כדי שתהיה לכם גרסה חדשה שלה.
אפשרו למערכת ההפעלה שלכם להתעדכן אוטומטית. אתם יכולים לתזמן את העדכונים בזמן שבו המחשב שלכם אינו בשימוש.
כמו כן, עליכם להפעיל סריקות אנטי-וירוס במחשבים שלכם לפחות פעם בשבוע. הפעילו אותו בלילה, מכיוון שהפעלתו בזמן שאתם משתמשים במחשב עלולה לגרום לבעיות במחשב.
חלק מהאקרים יוצרים תוכנות זדוניות שהם משווקים כתוכנת אנטי וירוס. תוכנה זדונית תגרום לבעיה במחשב כמו נזק לכונן הקשיח שלכם. לעולם אל תורידו תוכניות אנטי וירוס עד שקראתם ביקורות של לקוחות ויודעים שזה לגיטימי.
עדכנו את מערכת ההפעלה שלכם
אחת הסיבות לכך שמפתחים מבצעים עדכונים באופן קבוע למערכות ההפעלה היא וירוסי מחשב. מערכות הפעלה חדשות נועדו להילחם בווירוסים חדשים, והן יכולות להציע הגנה רבה יותר מפני ישנים.
עדכנו את מערכת ההפעלה שלכם בכל פעם שגרסה חדשה שלה יוצאת לשוק. בדומה לתוכנת האנטי-וירוס שלכם, תוכלו להפעיל עדכונים כאשר אינכם משתמשים במחשב.
אל תורידו "גרסה חדשה" של מערכת ההפעלה שלכם שאתה רואים במודעת באנר או בקובץ מצורף למייל. האקרים שולחים וירוסים לקורבנות שמתחפשים לגרסאות חדשות של מערכות הפעלה. לעולם אל תורידו קובץ ממודעת באנר או ממייל שאינכם מזהים.
אבטחו את הסיסמאות שלכם
אם הסיסמה שלכם דולפת, האקר יכול להשתמש בה כדי לגנוב את המידע שלכם ולהוריד וירוס לחשבון או למכשיר שלכם. לעולם אל תספרו לאף אחד מהי הסיסמה שלכם, גם אם היא נראית לגיטימית.
אל תשתמשו באותה סיסמה עבור שני חשבונות או יותר. אם אתם חוששים שתשכחו את הסיסמאות שלכם, אתם יכולים להשתמש במנהל סיסמאות כדי לעקוב אחריהם.
ככל שהסיסמה שלכם ארוכה יותר, כך קשה יותר לפצח אותה. אתם יכולים ליצור סיסמאות ארוכות באמצעות ביטויי קוד.
בחרו משפט שאתם יכולים לזכור, בחרו את האות הראשונה של כל מילה, והוסיפו מספרים ותווים מיוחדים לאורך הדרך.
אל תשתמשו במידע האישי שלכם בסיסמה שלכם. קל להאקר לנחש או להשיג את שם חיית המחמד שלכם או יום ההולדת שלכם מדף המדיה החברתית שלכם.
היזהר עם רשתות אלחוטיות לא מאובטחות
האקרים רבים מקבלים גישה למכשירים של אנשים דרך רשתות Wi-Fi לא מאובטחות. לעולם אל תשתמשו ברשתות ה-Wi-Fi החינמיות שמציעות שדות תעופה, ספריות ומוסדות אחרים.
אתם יכולים לגשת ל-Wi-Fi דרך נתב נייד שאתם אורזים בתיק שלכם. אתם יכולים גם ליצור נקודה חמה עם הטלפון החכם שלכם ולאחר מכן לחבר את המחשב שלכם אליו.
אם עליכם להשתמש ברשת Wi-Fi לא מאובטחת, השתמשו בה לזמן קצר. אין להיכנס לחשבון או לשלוח מידע אישי לאף אחד. שבו עם הגב לקיר כדי שמישהו לא יוכל להסתכל על המסך שלכם.
היזהרו באינטרנט
כל קישור שתלחצו עליו יכול להוריד וירוס למחשב שלכם. העבירו את העכבר מעל הקישור כדי שתוכל להסתכל על כתובת האתר. אם אינכם מזהים את האתר, אל תלחצו עליו.
בזמן שדף נטען, עליכם להסתכל בשורת הכתובת. אם אתם מופנים לדף שאתם לא בוטחים בו, עליכם לסגור את החלון מיד. הפעילו סריקת וירוסים כדי לוודא שאין וירוס במחשב שלכם.
השתמשו בדפדפן כמו Google Chrome שיגיד לכם אם דף אינו מאובטח. אל תשתמשו ב-Internet Explorer או בדפדפנים אחרים שאינם מעודכנים.
לזהות את הסימנים של וירוס מחשב
הסימנים של מחשב נגוע עשויים להיות עדינים. המחשב שלכם עשוי להיות איטי, מתקשה לטעון דפים או להוריד עדכונים לתוכנות קיימות. זה עלול לקרוס על בסיס קבוע.
ייתכן שתבחינו בחלונות קופצים או קישורים יוצאי דופן באמצע המאמרים. קישורים אלה עשויים לקחת אותכם לאתרים שמורידים תוכניות למחשב שלכם או מארחים תוכן למבוגרים ומסוכן.
הפסיקו להשתמש במכשיר שלכם אם אתם מבחינים בסימנים אלה. התקשרו לטכנאי תיקון מחשבים שיכול להסיר את הווירוס מהמחשב שלכם.
הגנו על המחשב שלכם מפני וירוס מחשבים
אתם יכולים להרחיק וירוס מחשב באמצעות תוכנת אנטי-וירוס, אך עליכם לעדכן את התוכנה. כשכבת הגנה נוספת, עליכם להשתמש במערכות הפעלה ודפדפנים מודרניים.
אל תמסרו את המידע האישי שלכם באינטרנט, במיוחד את הסיסמאות שלכם. לעולם אל תשתמש ברשת Wi-Fi לא מאובטחת או תלחצו על קישורים שאינכם מזהים. כאשר המחשב שלכם איטי או קורס על בסיס קבוע, עליכם לבדוק אותו.
מצאו מישהו באזור שלכם עם ניסיון בהסרת וירוסים.