21 Dec
21Dec

בדיווח שנערך לאחרונה, נמצא שעסקים קטנים אינם מוכנים למתקפת סייבר! גיבוי הנתונים שלכם הוא קריטי להישרדות העסק. תמיד יש איומי סייבר אורבים ואם לא תגבו בזהירות ובעקביות את הנתונים שלכם אתם עלולים לסכן מידע רגיש.
לעתים קרובות קשה לשחזר מידע זה. זה יכול לגרום לכם לאבד הרבה הכנסות. זה גם יכול לגרום לכם לאבד את האמון של הלקוחות שלכם ושל הספקים שלכם.
הדרך הטובה ביותר למנוע אובדן נתונים היא תמיד לגבות את הנתונים שלכם. גיבוי הנתונים דורש תכנון אסטרטגי. עיינו בכמה טעויות נפוצות בגיבוי נתונים וכיצד תוכלו להימנע מהן.

1. כישלון ללא תוכנית פעולה ברורה 

לעתים קרובות אומרים שאם אתם לא מתכננים, הסיכוי לכישלון גדול יותר. זה מדויק ביותר כשמדובר בגיבוי הנתונים שלכם. אתם צריכים לוודא שיש לכם אסטרטגיית גיבוי נתונים ברורה ומאורגנת. זוהי הדרך היחידה להגן על נתונים עסקיים מפני איומי סייבר נפוצים.
אתם צריכים להחליט אילו נתונים צריכים גיבוי. לאחר מכן, תצטרכו להחליט באיזו תדירות תגבו את הנתונים וכיצד תבצעו את הגיבוי.
החליטו היכן אתם מתכוונים לאחסן כל חומרה או תוכנה שבה אתם משתמשים לגיבוי שלכם. אתם גם צריכים להרכיב צוות שיתמודד עם גיבוי הנתונים שלכם במיוחד אם אתם עסק בגודל בינוני או עסק גדול.

2. יותר מאופציה אחת לגיבוי המידע שלכם

יותר מאפשרות גיבוי אחת היא הצעד הטוב ביותר שאתם יכול לעשות. לעולם לא צריכה להיות לכם רק אפשרות אחת לאחסון עותקים של הנתונים שלכם.
נסו מגוון שיטות. זה יכול לכלול כונני הבזק, אחסון בענן ואפילו תקליטורים. כל אחד מהפתרונות הללו מקל עליכם לאחזר את הנתונים שלכם במקרה של אובדן.
אחסון הנתונים שלכם בענן הוא ההימור הטוב ביותר שלכם אם אתם רוצה למזער את הסיכוי שהגיבוי שלכם ייפגע. זה גם אומר שחלק מהנתונים שלכם יהיו מחוץ לאתר וזה דבר טוב. כל הנתונים שלכם באתר זה מסוכן מכיוון שניתן לגנוב את הנתונים האלה.
שימוש באחסון בענן פירושו שהנתונים מאוחסנים במרכזי נתונים מחוץ לאתר וניתן לאחזר אותם בזמן שנוח לכם. זכרו כי בעוד שגיבויי ענן בטוחים מסיכונים פיזיים, הם חשופים לדליפת נתונים בגלל בעיות אבטחה. זו הסיבה שעדיף לנקוט במספר גישות כדי לגבות את הנתונים שלכם.

3. כישלון בבדיקת הגיבויים שלכם

זה יכול להיות קל להיות שאנן ולשכוח לבדוק את מערכות הגיבוי באופן קבוע. אתם תמיד צריכים להיות מוכנים לאחזר את הנתונים אם תאבדו אותם.
עם זאת, אם אינכם בודקים דברים כגון דיסקים קומפקטיים או כונני דיסק און קי כדי לוודא שהם אינם פגומים, ייתכן שלא תוכל לשחזר את הנתונים שלכם כאשר תזדקקו להם.
עליכם לבדוק את הנתונים שלכם מיד לאחר הפסקת חשמל, אם השקת מערכת חדשה או אם יש שדרוגים או שינויים במערכת. בדיקת הנתונים פעם בחודש או אפילו פעם בשבוע, תלוי בכמות הנתונים שיש לכם היא הדרך היעילה ביותר להבטיח שהנתונים בטוחים. השתמשו בזמן זה כדי לבדוק גם את כל מערכות הגיבוי שלכם.

4. לא להכשיר את העובדים שלך

אמנם חשוב לגבות את הנתונים באופן עקבי. עליכם לוודא שאתם נמנעים ממצבים אפשריים שבהם הנתונים שלכם עלולים להיפגע ותצטרכו להשתמש בגיבוי.
לעתים קרובות אתם יכולים להימנע מכך על ידי הכשרה נכונה של העובדים שלכם. העובדים שלכם הם עמוד השדרה של העסק שלכם ולעתים קרובות הם עלולים לעשות טעויות שעלולות לסכן את הנתונים שלכם. אתם צריכים להדריך אותם להיות במעקב אחר איומי אבטחת סייבר שיכולים להשפיע בקלות על הנתונים ולסכן אותם.
לדוגמה, זה מאוד נפוץ שפושעי סייבר משתמשים במייל פישינג ובאתרי פישינג כדי לנסות להשיג מידע אישי מהעובדים שלכם. עובדים צריכים לוודא שהם לא מוסרים מידע רגיש על החברה בדוא"ל.
כמו כן, יש ללמד אותם לבדוק תמיד שהדפדפן שלהם מאובטח בעת הזנת מידע רגיש.

5. הימנעות מאוטומציה

האוטומציה הפכה את גיבויי הנתונים לקלים לביצוע. גיבוי אוטומטי של המערכת שלכם הוא מהיר וקל במיוחד כאשר אתם מבצעים אחסון בענן. כבר לא תצטרכו לסמוך על אחסון ידני, אתם יכולים פשוט להגדיר גיבויים אוטומטיים ולשכוח מזה.
בדרך כלל תקבלו הודעות בטלפון כדי לעדכן אותכם שהגיבוי הצליח. הדבר הטוב ביותר בגיבויים אוטומטיים הוא שהם משחררים אותך לבצע משימות אחרות, זה זמן יקר, במיוחד אם אתם בעלי עסק קטן.

הימנע מטעויות בגיבוי נתונים

גיבוי הנתונים שלכם הוא חיוני אם אתם רוצים לוודא שהעסק שלכם מאובטח. עליכם להימנע מטעויות גיבוי נתונים בכל מחיר כדי להגן על העסק שלכם. למרבה המזל, ישנן מספר דרכים בהן תוכל לגבות את הנתונים בקלות רבה.
אתם רק צריכים לוודא שאתם עקבים ושאתם בוחרים במגוון שיטות גיבוי לנתונים שלכם. ברגע שתעשו זאת, תוכלו למזער את איומי הסייבר על הנתונים שלכם וגם למזער את הסיכוי שהנתונים שלכם יאבדו.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.